Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Arcplasztika

 

A kor előrehaladtával a szövetek fesszessége, tónusa csökken, jobban érvényesül a gravitáció hatása. Ezek a változások az arcon is megfigyelhetők. Az arc azonban fedetlen, állandóan “szem előtt” van, és ezek a jelek sokunkat zavarnak.

Mik is ezek a jelek?

Talán legjobban szembetűnőek a ráncok, melyek egy része a mimikai izmok működésének következménye. A homlok, halánték megereszkedése elsősorban a szemöldökön, illetve a szemhéjakon látszik. A szemöldök lejjebb kerül, a felső szemhéjakon a bőr feleslege alakul ki. Az alsó szemhéjakon táskák jelennek meg. Az arc középső területe – melynek a fiatalos arcforma kialakításában nagy szerepe van – szintén változik. A nyakon ráncok keletkeznek.

Az arc fiatalító műtétek során a cél nem az öregedés megállítása, hanem fiatalosabb, frissebb külső kialakítása.

Hogyan érhetjük el ezt?

Többféle beavatkozás lehetséges, a kisebb, átmeneti hatást biztosító eljárásoktól a nagyobb műtétekig.

A ráncok kezelésében lehetőség van a lézeres bőrfiatalító eljárás, a mimikai izmok működését időlegesen kikapcsoló BOTOX kezelés, a különböző ráncfeltöltő anyagok használatára. Ezek a beavatkozások gyorsan gyógyulnak, a napi életben nem okoznak kimaradást.

“Komolyabb” eltérések esetén az arcplasztikák (facelift) többféle formája közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet- halántékplasztika, alsó-felső arcplasztikák, endoszkópos műtétek.

Előzetesen természetesen részletes vizsgálat, megbeszélés szükséges. Implantátumok behelyezésével igény szerint akár az arc formája, karaktere is változtatható.

Gyakori kérdések

Klasszikus facelift után a fül előtti heg a műtét után 1 hónappal

Klasszikus facelift után a fül előtti heg a műtét után 1 évvel


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész