Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Botox

 

Mi is a BOTOX? Csodaszer? Mindenre jó?

botulinum toxin egy baktérium által termelt idegméreg, melynek hatására az izomzat működése bénul.

Ezt a mérget mesterségesen előállítva, kis adagban alkalmazva, általunk kiválasztott izmok működését tudjuk időlegesen felfüggeszteni.

Mire tudjuk használni?

  • leggyakrabban ráncok kezelésére. Az arcon levő ráncok egy részét a mimikai izmok működése okozza. Adódik a lehetőség, hogy ezen mimikai izmok működését felfüggesztve, a ránc is eltűnik.A megfelelő izmok helyét tudva, működésüket ismerve a szer pontosan adható,szakember kezében veszélytelen.
  • Leggyakrabban a két szemöldök közötti mély ráncok, a homlokon levő haránt redők, a szem melletti szarkalábak és a száj alatti ráncok kezelésére alkalmazzuk. Teljes ránctalanításra a szer nem alkalmas, hiszen minden izom kikapcsolása mozdulatlan, “lárva” arcot hozna létre, ami nem lehet a célunk.
  • Vannak olyan emberek, akiknek a fokozott verejtékezés okoz komoly panaszokat. A kéz, hónalj verejtékezése szinte a mindennapi életet is megnehezíti.
    Ilyen esetekben a verejtékmirigyek működését tartósan ki lehet kapcsolni altatásos, nagy sebészeti beavatkozás kapcsán. Alternatívaként a BOTOX kezelés megbénítja a verejtékmirigyekben levő izmokat, így a verejtékezés jelentősen csökken.
  • Bizonyos ideggyógyászati kórképekben a szer használata szintén hasznos lehet

Meddig tart a botox hatása?

A szer hatása kb. 3 hónapig tart, ez idő alatt az izmok működése fokozatosan visszatér. Később a kezelés alkalmazható ismételten.


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész