Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Fülplasztika

 

A külső fül alaki eltérései közül leggyakoribb az elálló fül.

Az elváltozások általában örökletesek, és komoly lelki problémákat okozhatnak. Gyermekkorban a gyerek gyakran csúfolódás tárgya, mely még felnőtt korban is kísért. Megfelelő hajviselettel általában takarni lehet az eltérést, de véglegesen műtét segítségével oldható meg. Egyéb próbálkozások, mint például a fül hátraragasztása, rögzítése nem hatásosak.  A műtét legkorábbi időpontja általában 5-7 éves kor.

Fontos, hogy a gyerek maga is akarja a műtétet, ne csak a szülei. A beavatkozás felnőttkorban is elvégezhető.

A műtétet ambulánsan , helyi érzéstelenítésben végezzük. Az eltérésnek megfelelően a fül hátsó felszínén ejtett metszésből korrigáljuk az elállás mértékét, a fülformát. A fül elülső felszínén a műtétnek semmilyen nyoma sem látszik.

A beavatkozás után fülpántnak megfelelő kötést helyezünk fel, melyet 2 hétig kell viselni. A varratszedés után 1-2 hétig még javasolt valamilyen fejpánt használata, főleg éjszakára. A műtét eredménye tartós, kiújulásra nem kell számítani.

Lehetőség van sérülések, fejlődési rendellenességek, daganatok miatti elváltozások, részleges, vagy teljes fülhiány pótlására is.

Gyakori kérdések

Fülplasztika

További képek


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész