Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Hasplasztika

 

Terhesség, szülés, nagy mértékű fogyás után nagyon gyakran alakulnak ki a has, leginkább az alhas elváltozásai, melyek érintik a bőrt, a bőralatti zsírszövetet, és a hasfalat is.

A bőrön terhességi csíkok, striák figyelhetők meg. Az alhasi zsírszövet mennyisége, vastagsága növekszik. A hasfal izomzata is lazábbá válik, az egyenes hasizmok eltávolodnak egymástól.

Nagyobb megereszkedés, kötényhas esetén nem ritkák a gombás bőrgyulladások sem. Ezek az eltérések torna, speciális krémek és kezelések hatására sem múlnak el, csak apró változásokat lehet így elérni.

Mit lehet ilyenkor tenni?

A fenti elváltozások korrekciójára alkalmas műtét a hasplasztika.  A cél a has, alhas alakjának helyreállítása, a hasfal megfeszítése. Ez az egyetlen módszer, mellyel az itt lévő terhességi csíkok, striák is megszüntethetők.

A műtét során a köldök alatt levő terület bőre, az alatta levő zsírszövettel eltávolításra kerül..

A heget úgy tervezzük, hogy a viselt fehérnemű, fürdőruha eltakarja.

A műtét altatásban történik, általában 2-3 napos kórházi tartózkodást igényel. Utána haskötő viselése és fizikai kímélet javasolt 3 hétig. A varratokat 2 hetes korban lehet eltávolítani.

A hasplasztika más műtétekkel együttesen is elvégezhető. Hasfali, vagy lágyéksérv műtétjével, illetve akár nőgyógyászati hasi beavatkozásokkal is összeköthető.

Gyakori kérdések

Több terhesség után kialakult megereszkedés korrekciója

2 év után a heg szinte nem is látszik.


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész