Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Urak részére

 

Nagyon sok férfinek jelent világszerte problémát a pénisze. A merevedési problémák az urológia szakterületéhez tartoznak. Amin a plasztikai sebészet változtatni tud, az az alak és a méret.

Előfordul a pénisz görbesége, mely akár közösülési képtelenséget is okozhat. 30 fok feletti eltérés esetén mindenképpen műtéti helyreállítás javasolt. Az egyenesítő műtétek során a pénisz hossza fél-egy cm-t rövidülhet.

Sok férfinak okoz problémát a fityma hátsó részén levő, húrszerű képlet, az ún. fityma fék (frenulum). Szeretkezés közben berepedhet, fájdalmat, vérzést okozva, illetve a fityma hátrahúzásakor a makkot lefelé hajlítja, ezzel rövidülést okozva. A fék átvágása ezen tüneteket megszünteti.

Testesebb urakon a szeméremtestre rakódott zsír a pénisz teste fölé domborodik, ezzel akár 2-3 cm-t is eltakarva a hosszából. Ezen a területen végzett zsírszívással ez a hossz visszanyerhető.

Vastagításra több lehetőség is van:

  • saját zsír átültetése 
    Ennek során a test más helyéről leszívott zsírt (has, tompor) megfelelő finomítás után ültetjük át a pénisz bőre alá. Egy alkalommal nem lehet túl nagy mennyiségű zsírt átültetni, ezért megfelelő eredmény eléréséhez általában 2-3 beavatkozás szükséges. Helyi érzéstelenítésben végezhető, jelentős kockázat nélkül.

 

  • hyaluronsav (Macrolene) 
    Ez speciális injekciós készítmény, mely hatása 1-1,5 évig tart. Szintén érzéstelenítésben végezhető beavatkozás, mely után a felépülés gyors, az eredmény természetes.


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész