Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Mell kisebbítés

 

Fejlődési, hormonális, vagy örökletes okok miatt kialakulhat a női mell túlzott megnagyobbodása. Ez lehet csak esztétikailag zavaró, de súlyos fizikai és psyches panaszokat is okozhat. Váll, hát, gerincfájdalom alakulhat ki, a melltartó pántja mély benyomatot képezhet a vállakon. A mell alatti redőben – főleg meleg időben – gyulladásos eltérések is kialakulhatnak.

A kisebbítő műtétet célszerű a tervezett terhességek után elvégezni, azonban komoly fizikai és psyches panaszok esetén előtte is elvégezhető.

A méretet optimális esetben zsírszívással is lehet csökkenteni, ez önmagában legtöbbször nem elegendő. A beavatkozás során a mirigyállomány egy részét kell eltávolítani úgy, hogy megfelelő alakot és méretet érjünk el. Lehetőség van a jelentősen megnagyobbodott bimbóudvar kisebbítésére is.

A klasszikus műtétek után a bimbóudvar körül, illetve un. fordított “T” alakban helyezkednek el a hegek. Kisebb méretcsökkentés esetén lehetséges a mell alatti redőben levő heg nélkül is a műtét.

A kisebbítés után előfordulhat a mellbimbó, bimbóudvar érzészavara. A műtét után speciális melltartó viselése javasolt 3-4 hétig. A varratokat 2 hét után lehet eltávolítani.

Gyakori kérdések

Kb. 30%-os méretcsökkentés

További képek


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész