Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Mellnagyobbítás

 

A mell a nőiesség szimbóluma. Mérete, formája a nők többségének gyakori problémát jelent. Van, aki nagyobbat (mellnagyobbítás), van, aki kisebbet szeretne (mell kisebbítés), van, aki a fejlődés során kialakult aszimmetriát, vagy a szülés után kialakult méretváltozást, megereszkedést szeretné helyreállítani. A legnépszerűbb mellplasztikai beavatkozás jelenleg a mellnagyobbítás.

A mell nagyobbítására az első műtéti próbálkozások az 18oo-as évek végén történtek. 1964-ben két amerikai plasztikai sebész, Cronin és Gerow ötlete alapján kezdték alkalmazni a szilikont erre a célra. A kezdeti implantátumok hatalmas fejlődésen estek át. A szerkezeti felépítése mindegyiknek azonos elven alapul: szilikon tok, melyet vagy szilikon gél, vagy fiziológiás sóoldat tölt ki.

Mind a két típus biztonságos, a Magyarországon forgalmazottak európai és amerikai szabványnak egyaránt megfelelnek. A szilikon tartalmúak tapintata felel meg leginkább a női mell tapintatának, a sóoldattal töltöttek keményebbek.

Az utóbbi évek újdonsága az ún. cohesiv géllel töltött implantátum, melyben a gél olyan formában helyezkedik el, mely még a tok sérülése után sem tud kifolyni. A fent említett implantátumoknak az emberi szervezetre semmilyen káros hatásuk sincs. Mellnagyobbító műtét után terhesség, szülés, szoptatás ugyanúgy lehetséges.

Hogy a behelyezés honnan történik (hónalj felől, bimbóudvar körüli, vagy mell alatti redőben ejtett metszésből), illetve az implantátum pontosan hova is kerül (mirigyállomány, vagy a mellizomzat alá), mindig egyénre szabottan, a vizsgálat és megbeszélés során dől el.
A protézis körül a szervezet kötőszövetes tokot alakít ki. A tok zsugorodhat, melynek súlyosabb formájában ismételt beavatkozás lehet szükséges.

A műtét legtöbbször altatásban történik, mely után 1 napos kórházi tartózkodás szükséges. Otthonra szorító melltartó viselése javasolt 3-4 hétig. A műtét után 1 héttel akár munkába is lehet állni.

Gyakori kérdések

Mellnagyobbítás
Izom alatti helyzet, kerek implantatum, 280 g

További képek

Árak


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész