Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Szemhéjplasztika

 

A szem a lélek tükre, tartja a régi mondás. A szem nem csak az arcnak, hanem magának az embernek, az emberről alkotott első benyomásnak is fontos összetevője. Ugyanilyen fontos szerep jut a szemhéjaknak is, hiszen a petyhüdt, lógó szemhéj, a táskás szemek fáradt, idősebb ember benyomását keltik. A lógó szemhéj akár a látásban is zavaró tényező lehet.

A szemhéjak plasztikai műtéteinek célja a fiatalos tekintet, fiatalos szem kialakítása. Ezt a szemhéjak bőr-zsír-izom feleslegének eltávolításával, különböző típusú műtéti módszerekkel érhetjük el.

A beavatkozást lehet önállóan, csak a szemhéjakon elvégezni, vagy egyéb arcfiatalító műtétekkel, arcplasztikával társítva.

A műtétet általában helyi érzéstelenítésben végezzük, mindig az előzetes vizsgálat során elemzett elváltozásokat korrigálva. A korrekció során a szem körüli ráncok, az ún. szarkalábak nem tűnnek el, ez gyakori tévhit. Ezeket más alkalommal lézeres kezeléssel lehet eltüntetni. Megszűnik viszont a szemhéjak lógása, a szem alatti táskák, árkok, sötét elszíneződés.

A műtét után bevérzés, duzzanat jelentkezik az operált területen, mely miatt az első néhány napban napszemüveggel érdemes csak társaságba menni. A behelyezett varratokat általában az 5. napon távolítjuk el, eddigre már a bevérzések nagy része felszívódik. 1 hetes, 10 napos korban kis sminkkel már szinte észrevehetetlen a műtét nyoma.

Mindkét felső szemhéj megereszkedés korrekciója – nyitott tekintet

További képek


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész