Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Visszérkezelés

 

Mitől is szép egy láb? A formája, vonala mellett nem utolsó szempont az épsége, illetve a rajta levő elváltozások. Ezek az elváltozások azonban nem csak esztétikai, hanem funkcionális problémákat is okozhatnak.

A vénák a test minden részén az elhasznált vért szállítják a szív felé. A lábakon ez ugyanígy történik, csak még mindez a gravitációval szemben. Amennyiben valamilyen ok miatt ( hajlam, ülő- állómunka, elhízás) a viszaáramlás nehezített, a billentyűk károsodnak, a vér visszafelé is folyhat. Ilyenkor alakulnak ki a különböző tágasságű visszerek, melyek esztétikai eltérésen kívül lábfájdalmat, duzzanatot okozhatnak, súlyosabb esetben fekély, vénagyulladás, vagy akár trombózis is kialakulhat.

A visszértágulatoknak több formáját különíthetjük el

Az ún. pókháló, vagy seprű erek esetén vékony, 1-2 milliméter átmérőjű, hálózatos erek vannak közvetlenül a bőr alatt. Ilyenkor elsősorban esztétikai jellegű a probléma, melyet megfelelő esetben lézeres  vagy injekciós kezeléssel lehet kezelni.

A nagy, tágult, kanyargós ereket csak műtéttel lehet eltávolítani. Ilyenkor a combhajlatban, illetve a visszér lefutásának megfelelően több helyen apró, 4-5 mm-es metszést ejtünk, melyeken keresztül a vénákat el lehet távolítani. A hegek később szinte észrevehetetlenné válnak. A köztes állapotban levő erek nagyságtól függően szintén injekciós, vagy műtéti úton kezelhetők.

Az injekciós kezelés után néhány napig, míg a nagyobb műtétek után 1 hónapig rugalmas pólya, vagy kompressziós harisnya viselése szükséges. A műtétek eredménye mind funkcionális, mind esztétikai szempontból megfelelő, amennyiben szakember végzi.


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész