Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Zsír átültetés

Már évekkel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy az eltávolított zsírszövetet felhasználjuk a test más területein, ahol esetleg szükség van rá. Mára ez már teljesen biztonságosan megoldható.

Miért jó a zsírszövet?

Mert a saját szövetünk, biztosan nem vált ki semmilyen reakciót a szervezetből. Tartalmaz őssejteket, illetve speciális anyagokat, melyek az átültetés helyén megújítják a környező szöveteket.

Az átültetés során az érzékeny zsírsejtek egy része elpusztul, felszívódik, de (testtájtól függően) 30-40 % tartósan megmarad, azaz az új területen él.

Melyik területen, hol alkalmazzuk a zsírátültetést?

  • Leggyakrabban az arc fiatalítására, formálására
  • a mell alakjának, nagyságának változtatására
  • mellpótlásra daganat miatti műtét után
  • hegek, bemélyedt területek kiemelésére, javítására
  • fenék, vádli formálásra, nagyobbításra
  • intim területeken

A műtét kisebb területeken általában helyi érzéstelenítésben történik. Nagyobb mennyiség átültetéséhez (pl. mellnagyobbítás) bódítás, vagy altatás szükséges.

A beavatkozás után érzékenység főleg a zsírszívás helyén lehet, de 1-2 nap alatt ez is elmúlik. Az átültetett területen kisebb duzzanatok, kék foltok lehetnek kezdetben, de ezek gyorsan felszívódnak. A gyógyulás gyors. A végeredmény – azaz, hogy mennyi maradt meg a zsírszövetből, 6-8 hét után látható.


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész