Dr. Viczián Csaba
Plasztikai sebész

Zsírszívás

 

A zsírszívás vagy szírleszívás az egyik leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti műtét. Napjainkban rengeteg ember küzd a kilókkal, a súlyfelesleggel. A fogyásra, tornára nem mozduló, körülírt zsírdepók eltávolítására a legalkalmasabb módszer.

A beavatkozás a fogyókúrát nem helyettesíti, de annak hasznos kiegészítője lehet. Elsősorban formálni lehet vele a testet.

A módszer lényege, hogy apró nyílásokon keresztül távolítjuk el a zsírsejteket. Az átlagosan eltávolított mennyiség nem haladja meg a 2-3 litert. Mély altatásban lehetőség van akár egész test zsírszívásra is, azonban a beavatkozás kockázata ilyen esetben nagyobb.

A leggyakrabban alkalmazott területek a has, csípő, tompor, fenék, comb, elsősorban az úgynevezett “lovagló nadrág” tájék.

A zsírszívást leggyakrabban helyi érzéstelenítésben végezzük. A műtét utáni időszakban speciális szorító ruházat viselése javasolt.

Az eredmény tartós, azonban nagyobb hízás, vagy fogyás esetén az operált területen is megfigyelhető változás, de arányosan, egyenletesen.

Lehetőség van a zsírleszívás során eltávolított zsírsejtek egy részének egyéb területre való visszajuttatására is. A saját zsír kiválón alkalmas pl. ajak-, ráncfeltöltésre, vagy akár pénisz vastagításra is.

Gyakori kérdések

Alhasi zsírszívás eredménye

További képek


Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész